All Nations Nederland (ANN) heeft vier bestuursleden – een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een algemeen lid van ANN/ANI. In dit artikel laten we de interim-voorzitter/penningmeester aan het woord, zodat wij ook hem (beter) leren kennen. Wat is zijn taak voor ANN en wat is zijn persoonlijke motivatie om bestuurswerk voor ANN te doen?
Bram de Korte, 57 jaar, bekleedt tijdelijk twee functies binnen All Nations Nederland (ANN). Op de eerste plaats is hij penningmeester. Daarnaast interim-voorzitter. “Als penningmeester ben ik onder meer verantwoordelijk voor het overzicht van de inkomsten en uitgaven, voor financiële rapportages en de jaarlijkse balans. En als voorzitter leid ik de vergaderingen. Als compleet bestuur spreken we elkaar regelmatig binnen en buiten de vergaderingen, verdelen we de taken en ontlasten we elkaar. We zijn een mooi team.”
Bram woont met zijn vrouw Jeanet in Houten en samen hebben ze twee dochters. Hij heeft de laatste jaren verschillende managementfuncties bekleed in de zorg en is vanaf de oprichting van ANN betrokken bij de stichting als bestuurslid. “Op het moment heb ik het wat rustiger en kan ik deze twee bestuurstaken makkelijk erbij doen. Tegen de tijd dat ik weer meer ga werken, hebben we vast een voorzitter gevonden of een penningmeester en kan ik één pet overdragen.”
Hoe kwam je bij ANN terecht? “Jonathan Fokker en ik kennen elkaar al jaren. We delen onze bewogenheid voor de mens die Jezus nog niet kent. Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten, had ik sterk het gevoel dat wij iets moesten doen samen binnen het werk voor God. Maar Jonathan stond op het punt om voor twee jaar naar Spanje te vertrekken. Bij zijn terugkomst in Nederland, tijdens ons weerzien, had ik opnieuw sterk het idee dat we samen iets moesten oppakken. Toen Jonathan me vroeg voor het bestuur van ANN, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Met het eerste bestuur zijn we gestart met de organisatie van een ‘gathering’ voor All Nations werkers in de wereld. Later zijn we samen naar Zuid-Afrika geweest om de andere leiders van ANI te ontmoeten. Eén van hen is George Kambika uit Zambia. Hij is ook in Nederland geweest en woont inmiddels in Duitsland. Hij is daar getrouwd en werkt nu vanuit ons buurland. George is een bezielende, toegankelijke broeder, die met vuur evangeliseert en heel makkelijk op iedereen afstapt. Een voorbeeld.”
“De leiderschapsconferenties zijn zeer leerzaam en inspirerend. Het live contact met de andere ANI-leiders missen we uiteraard. Veel gaat nu uitsluitend online. Maar de passie waarmee we het werk doen, lijdt daar niet onder. Gelukkig zijn er internationaal plannen om in het najaar weer als ‘All Nations Family’ bij elkaar te komen”, besluit Bram.