Even voorstellen… deel 4

“Discipelen maken en bedrijven starten… dat is mijn passie”

In de serie ‘Even voorstellen…’ hebben we het bestuur van All Nations Nederland aan onze lezers voorgesteld. Dit omdat onze organisatie groeit en nieuwe leden en belangstellenden zo konden kennismaken met onze bestuursleden. Na Chris, Erik en Bram is Jonathan de hekkensluiter van de vier geïnterviewden.

Jonathan (38) en zijn vrouw Christina zijn de initiatiefnemers van Stichting All Nations Nederland. “Eind 2002 had ik een ontmoeting met de Heilige Geest die me van de ene op de andere dag compleet vrijmaakte van mijn depressie. Na dit moment heb ik me bekeerd en ben ik Jezus gaan volgen. We begonnen elke week te bidden voor Houten met een aantal jongeren en na een tijd zaten er 30-40 jonge mensen in mijn woonkamer. We besloten leiders te trainen en kleine groepen te starten. In 2005 kwam Floyd McClung Jr. (oprichter van All Nations) naar Nederland voor een trainingsdag over discipelen maken. Christina en ik waren er toen bij. Wat hij over zijn werk en aanpak vertelde, sloot precies aan op wat wij waren gestart in het klein; de eerste huiskerken in onze regio Houten en Nieuwegein. Mede dankzij inspirator Floyd wilde ik dit concept grootser aanpakken en dacht meteen aan wereldschaal. In 2007 zijn Christina en ik getrouwd en in 2008 zijn we naar Kansas City vertrokken voor de ChurchPlanting eXperience training (CPX) van All Nations. Tijdens deze training leerden we hoe we eenvoudige kerken konden starten onder de onbereikte mensen van de wereld.”

“Na onze training in Kansas City zijn Christina en ik aansluitend naar Cambodja gereisd voor drie maanden om daar het geleerde in praktijk te brengen. We hebben gewerkt onder Vietnamezen, een minderheid in Cambodja. Dat was een geweldig mooie tijd; mensen kwamen tot geloof en de eerste huiskerken waren al snel een feit. In die tijd zijn we deel gaan uitmaken van All Nations International. Christina en ik zijn in 2012 uitgezonden naar Spanje. Toen we terugkwamen, vervolgden we ons werk in Nederland als kerkplanters onder de vluchtelingen en Moslims. Ons werk kreeg meer en meer vorm en sinds begin 2016 hebben we de Stichting All Nations Nederland opgericht. Binnen het bestuur ben ik initiatiefnemer en algemeen bestuurslid. Daarnaast ben ik International Business Director voor All Nations International. Ik help onze gemeentestichters in Afrika en Azië om eigen bedrijven te starten terwijl ze de verwaarloosde mensen bereiken.”

“Onze visie is dat Jezus aanbeden wordt door alle mensen ter wereld. En onze missie is om discipelen te maken, leiders te trainen en bewegingen te starten van huiskerken die vermenigvuldigen.”

 “Het doel van All Nations Nederland is uiteraard gelieerd aan deze missie; ook in Nederland werken we onder de verwaarloosden en starten we huiskerken. Huisgemeenten passen sowieso goed in deze tijd, mede dankzij het feit dat grote bijeenkomsten momenteel niet aan de orde zijn. Binnen All Nations Nederland hebben we diverse projecten lopen waar Business For Mission NL er één van is. Vanuit dit project vragen we ondernemers zich vrijwillig in te zetten voor het delen van ervaring, kennis en kunde bij het opzetten van kleine bedrijven. Deze zelfde bewezen aanpak vinden we bij Business For Mission International.”

“Waar ik persoonlijk warm voor loop, is het maken van discipelen.”, besluit Jonathan. “Dit betekent in de praktijk het Evangelie brengen, vertellen wat het inhoudt om Jezus te volgen, zien dat mensen veranderen en definitief uit de put komen en startende leiders opleiden tot volwassen leiders, die op hun beurt potentiële leiders gaan trainen. Ik heb veel aan evangelisatie gedaan, maar richt me nu vooral op training en coaching. Christina en ik doen ons werk voor All Nations Nederland en All Nations International vanuit een driedelige motivatie: Jezus liefhebben boven alles, je naaste als jezelf en je medemensen – ver(der) weg – liefhebben door hen het goede nieuws te brengen.”

Andere berichten die misschien interessant zijn