Project Tanzania

Onze teams breiden hun werkgebied voortdurend uit naar Afrikaanse landen, waaronder Tanzania. Eén van onze werkers, Emanuel, heeft zich een aantal jaren gewijd aan het stichten van kerken onder de Massai bevolking in Moshi, een landelijk gebied in het noorden en de thuisbasis van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. 

Ondanks de armoede en het analfabetisme waar veel families in het gebied mee te maken hebben, heeft Emanuel met succes een netwerk van 21 huiskerken opgezet. Helaas hebben de Massai vanwege hun gebrek aan onderwijs en kennis over het bedrijfsleven vaak moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en worden ze vaak geplaagd door honger.

Hun gemeenschap bezoeken is een uitdaging vanwege de onontwikkelde wegen, het gebrek aan elektriciteit en watertekorten in veel gebieden. Onze lokale leider overwint deze obstakels echter en deelt vol passie het woord van God met de mensen. Soms deelt hij zakken maïsmeel uit om de gezinnen van voedsel te voorzien, omdat de Massai moeite hebben om voedsel te verbouwen vanwege problemen met de watervoorziening. Daarnaast houden veel gezinnen koeien, maar weten ze niet hoe ze die moeten gebruiken om te werken.

In februari 2023 bezochten we de groep en gaven we hen training om hen in staat te stellen zelfvoorzienend te worden. Ons uiteindelijke doel is om kerkleiders te ondersteunen bij het opzetten van hun eigen bedrijf, dat op zijn beurt gebruikt kan worden om de onbereikte bevolking in hun regio te bereiken.

Impact 2023

0
Pionier Business Planting trainingen
0
Huiskerken
0
Discovery Bijbelstudie groepen

Disclaimer: cijfers zijn een fantastische manier om te laten zien wat voor een impact God op de wereld heeft, maar weet dat het enkel maar cijfers zijn. Elk getal staat voor mensen, verhalen en gemeenschappen. Onze cijfers komen van onze lokale werkers in het veld. Deze veranderen elke dag wegens omstandigheden.