Zaden van welvaart: Ondernemen door herinvesteren

Na de tweede dag van een van onze Pioneer Business Planting trainingen in Kenia kwam een deelnemer naar me toe en zei: “Jonathan, nu realiseer ik me dat ik een grote fout heb gemaakt…”. En ze begon haar verhaal te vertellen.

“Ik heb een groot stuk land en begon watermeloenen te verbouwen. Om dat succesvol te doen had ik veel water nodig en een waterpomp. Die had ik niet, dus leende ik een waterpomp van iemand anders. Ik plantte de watermeloenen en na een tijdje kreeg ik een grote oogst. Ik verkocht de watermeloenen en kreeg 80.000 dollar. Dat was veel geld. Ik spendeerde dit allemaal aan het bouwen van een huis. Ik heb er nooit aan gedacht om een waterpomp te kopen en wat zaden te bewaren om volgend jaar watermeloenen in het veld te planten. Nu heb ik geen geld meer. Bedankt dat je me dit inzicht hebt gegeven.”

Uit dit verhaal kunnen we leren dat het in tijden van voorspoed van vitaal belang is om een deel van onze winst weer in ons bedrijf te investeren. Door te herinvesteren en de groei te koesteren, waarborgen we de duurzaamheid ervan en zorgen we voor een stabiele en bloeiende toekomst. De ervaring van deze dame dient als een schrijnende herinnering aan het belang van een vooruitziende blik en financiële planning bij zakelijke inspanningen.

"Breng de hele tiende in de voorraadschuur, opdat er voedsel is in mijn huis. Beproef Mij hierin," zegt de Almachtige HEER, "en zie of Ik niet de sluizen van de hemel zal opengooien en zoveel zegen zal uitstorten dat er geen ruimte genoeg zal zijn om het op te slaan." - Maleachi 3:10

Andere berichten die misschien interessant zijn