Training Discipelen maken

Disciples-Thumbnail

English, read below.

Heb jij visie om volgelingen van Jezus te maken in je wijk, in je dorp, in je stad, op je sportclub, je werk of van je vrienden? Wil je zien dat Gods Koninkrijk zichtbaar wordt in je omgeving? Dat mensen geestelijk, emotioneel en lichamelijk genezen en relaties herstellen?

 

Volg dan de training:

Discipelen maken

Na het volgen van de training heb je de tools in handen om een nieuwe groep te starten van mensen die Jezus volgen op je werk, in je huis, in je straat of waar dan ook. En dat niet alleen, je leert ook hoe zij dit ook weer aan anderen door kunnen geven!

Wat leer je in de training?

 • Je leert hoe je over Jezus kan praten op een manier die mensen aanspreekt en aansluit bij hun belevingswereld.
 • Je leert hoe de kracht van het Koninkrijk zichtbaar kan worden door jou heen.
 • Je leert hoe je een groep mensen bijeen kan brengen die meer over Jezus willen weten.
 • Je leert hoe je een fundament van Jezus legt in de levens van mensen wanneer ze besluiten Hem te volgen.

 

Wat behandelen we tijdens de training?

 • Visie – We spreken over het belang van visie en het vormen van visie voor een beweging van discipelen die discipelen maken.
 • Discipelschap – Je leert wat het betekent om een volgeling van Jezus te zijn. Wat zegt Jezus over discipelschap?
 • Gebed (pray) – Leer te bidden voor je plaats of omgeving. We zullen spreken over gebedswandelingen, maar ook het belang van persoonlijk gebed en het belang van gebed binnen een team.
 • Ontmoet (meet) – We gaan in op waar God je geroepen heeft. Daarnaast kijken we naar hoe je kunt praten met mensen over Jezus. Je leert om te luisteren naar hun verhaal, je eigen verhaal te vertellen en Gods verhalen te vertellen door middel van  ‘story telling’ .
 • Kracht (power) – Het belang  van het zichtbaar worden van de  kracht van God wanneer je in contact komt met mensen. Denk hierbij aan bidden voor genezing, maar ook profetische woorden.
 • Persoon/huis van vrede (person of peace) – Leer mensen te vinden en herkennen in je omgeving die hun sociale cirkel (oikos) open stellen om een groep mee te starten (persoon van vrede).
 • Maak discipelen (make) – Wat doe ik als er iemand een volgeling van Jezus wil worden? Wat voor onderwijs geef je? We behandelen methoden en tools die je kunt gebruiken om een fundament te leggen van het gehoorzamen van Jezus uit liefde.
 • Verzamel mensen (gather) – Hoe ziet een samenkomst er uit? We kijken naar samenkomsten die open zijn en waarin mensen aangemoedigd worden om zelf anderen op te bouwen. Ook kijken we naar hoe je elkaar kunt bemoedigen om Jezus te gehoorzamen.

 

Daarnaast is er een praktisch gedeelte! We gaan erop uit om een gebedswandeling te doen en op zoek te gaan naar mensen die open zijn voor Jezus.

 

Hoe trainen we?

De training is interactief en praktisch. Dit betekent dat we veel in groepen werken en zelf op onderzoek gaan in de bijbel. Daarnaast werken we veel met video, games en roleplays.

 

Voor wie is de training?

Deze training is voor iedereen die wil groeien in het maken van discipelen in zijn directe omgeving en dit praktisch handen en voeten wil geven.

We trainen graag kerken, zendingsorganisatie, netwerken, gemeenten, eenvoudige kerken. We trainen lokaal in je eigen netwerk, kerk of omgeving. Zo kunnen we aansluiten bij jouw context en situatie.

 

Wanneer trainen we?

De training kan het beste gegeven worden in een weekend. Meestal hanteren we vrijdagavond, zaterdag ochtend/middag en zondag ochtend/middag. Andere mogelijkheden van door de week, of verschillende weken achter elkaar zijn ook mogelijk.

Wil je ook getraind worden? Neem dan contact met ons op!

 

Kosten

Aan de training zijn geringe kosten verbonden.

Deze kosten omvatten de reiskosten en honoraria voor trainers. Daarnaast worden de inkomsten gebruikt om te investeren in een beweging van mensen die Jezus willen volgen in Nederland.

Neem contact op

 

Make Disciples and Ignite a Church Planting Movement Training Level 1

In this 4-5 day workshop you will be trained to find God-prepared people in the harvest and disciple them to start simple churches among their relational networks that will reproduce disciples, churches and leaders.
We follow the Luke 10 model of:
1) Praying – being dependent and led by the Holy Spirit, being aware of what God is already doing and joining Him in His work.
2) Meeting – finding God-prepared people, sharing Jesus stories and our testimonies, healing the sick, and leading them to follow Jesus.
3) Making – training disciples that make disciples that reproduce.
4) Gathering – gathering groups and training them in implementing a simple model of New Testament church.
5) Sending –  equipping emerging leaders to pioneer in new mission fields.
6) Multiplying – seeing multiple generations of disciples, leaders and churches from the harvest.
The morning consists of interactive training with lots of storytelling, practice and roleplaying. In the afternoons, we follow Jesus’ Luke 10 model of sending by going out as churches of 2-4 to find God-prepared people that we will train to reach their friends, neighbours and family with the gospel. The team of trainers will model and coach how to put into practice lessons learned. These trainings work best with around 10 – 12 participants.