Project Oeganda

Regio:

Land:

Plaats:

Bevolkingsgroep:

Oost-Africa

Oeganda

---

---

God doet geweldig werk in Uganda. Een van onze belangrijkste leiders vertelt:

“Ik was bankmanager bij de grootste bank in Uganda. De Heer zei dat ik de bank moest verlaten zonder me te vertellen waar ik heen moest, hoe ik mijn gezin moest onderhouden en hoe we moesten overleven. Ik kwam terecht op de training Church Planting Experience (CPx) in Kaapstad, Zuid-Afrika, die mijn compleet veranderde. Ik was een tijdje weg van mijn gezin om de training te kunnen volgen. Dus zonder financiële steun te krijgen, ging ik terug naar Oeganda en begon ik te bidden in de straten van Kampala. Sinds die tijd zijn we gegroeid naar meer dan 4000 huiskerken en hebben we honderden leiders grootgebracht in de 8e generatie huiskerken. Mijn discipelen werken in Soedan, Zuid-Soedan, Rwanda en Burundi gegaan, onder prostituees, in getto’s, onder Nubiërs, vluchtelingen en bevolkingsgroepen op het platteland. Hoewel het een rommelige weg is geweest, is er verbazingwekkende zegen en vrucht geweest.

WhatsApp-Image-2019-10-23-at-15.31.21
Posho Mill

We moeten onze leiders trainen tot de 10e generatie en we willen graag werkers sturen naar de Democratische Republiek Congo, Rwanda, Burundi, Oeganda, Kenia, Tanzania, Zuid-Sudan, Sudan en Somalië, wat zich gaat verspreiden naar Noord-Afrika. We hopen binnen vijf jaar 8 leiders zoals ikzelf op te leiden.”

We helpen de Oegandese beweging door bedrijven te starten die de kerkplanters helpen zelfvoorzienend te worden door training en coaching. Tot nu toe is er een posho- (mais) molen gestart.

Verhalen uit Oeganda