Business gebruiken om kerken te planten onder de mensen die nog nooit van Jezus hebben gehoord

Veel gemeentestichters hebben een passie om nieuwe mensen te bereiken, maar voelen zich ontmoedigd.  Ze kunnen geen eten op tafel zetten en hebben geen mogelijkheid om naar andere onbereikte groepen te reizen. 

Met Business for Movements trainen en coachen we gemeentestichters om zelfvoorzienend te worden en business te gebruiken om kerken te starten onder de verwaarloosden van de wereld.

Hoe we werken

We helpen leiders van bewegingen van huiskerken zelfvoorzienend te worden door middel van de volgende stappen.

1 Bepalen lokatie

We werken hoofdzakelijk met gemeentestichters die het Goede Nieuws van Jezus willen verspreiden onder de verwaarloosde mensen van de wereld. We bekijken of de mensen op de locatie deze visie uitleven en of ze tijd en resources hebben om bedrijven te gaan starten.

2 Consultatie

In de vijfdaagse interactieve Pioneer Business Planting consultatie leren we deelnemers hoe ze business kunnen gebruiken om de verlorenen te bereiken, hoe ze een businessplan kunnen schrijven en vaardigheden om hun bedrijf te starten en te managen.

3 Business plan

De deelnemers starten met het doen van marktonderzoek in hun gemeenschappen. Hieruit verzamelen ze informatie en gaan ze aan de slag met het schrijven van hun businessplannen.

4 Business coaching

Aan de hand van intensieve coaching, helpt een ervaren business coach de deelnemers met het ontwikkelen en schrijven van hun businessplan en met de vaardigheden die nodig zijn om hun bedrijf te starten en te laten groeien.

5 Financiering

Wanneer blijkt uit het marktonderzoek dat het bedrijf winstgevend kan worden, is de volgende stap de financiering. We moedigen de deelnemers aan om lokaal kapitaal te vinden via microfinance, eigen spaarpotten, leningen van vrienden enz. Daarnaast zetten we ook lokale FaithFunds op om bedrijven te helpen starten.

6 Starten en vermenigvuldigen van bedrijven

De deelnemers starten de bedrijven terwijl er business coaching wordt gegeven. Wanneer de bedrijven groeien, worden er weer nieuwe bedrijven gestart.

Impact in cijfers 2018 - 2022

0
Discovery Bijbelstudie groepen
0
Huiskerken
0
Generaties van kerken
0
Mensen gedoopt
0
Pionier Business Planting trainingen
0
Mensen opgeleid in Pioneer Business Planting
0
Businessplannen geschreven
0
Bedrijven gestart
0
Landen

Jaar verslag 2022

Ons jaarverslag voor 2022 laat de verhalen zien van hoe we uitdagingen zijn aangegaan en overwonnen die ons inspireerden om onze beperkingen te overschrijden en groei te stimuleren. We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in Mozambique en het Midden-Oosten, waar we lokale werkers leiderschapsrollen hebben toevertrouwd in bedrijfstrainingen en landbouwinitiatieven. Het was echt bevredigend om getuige te zijn van de uitbreiding van bedrijven en kerken door onze niet aflatende toewijding. Om dit momentum vast te houden, hebben we aanzienlijk geïnvesteerd in het versterken van onze basisprincipes en het geven van uitgebreide training aan lokale leiders. Bovendien zal de voltooiing van de Pioneer Business Planting Online cursus onze missie enorm ondersteunen om meer mensen in staat te stellen om Koninkrijksbedrijven op te zetten en een betekenisvolle impact te hebben onder de onbereikte bevolking.

LEES DIT BEMOEDIGENDE VERHAAL:

“Finley uit Kenia veranderde van alcoholist in een succesvolle jonge zakenman en kerkplanter. Hij groeide op met kerkbezoek maar begreep de waarde van het christen zijn niet totdat hij zijn leven veranderde. Nadat hij zich realiseerde dat hij moest veranderen, stopte hij met drinken en wendde hij zich tot zijn pastor voor begeleiding. Met de hulp van zijn pastor en Pioneer Business Planting begon Finley zijn eigen kapperszaak en pluimveebedrijf. Hij scheert zo’n 20 tot 40 klanten per dag. Hij gebruikt zijn bedrijf nu als een middel om het evangelie te verspreiden en anderen in zijn gemeenschap te helpen.”

Projecten


Project Train de Trainer

Het doel van dit programma is het versterken en vermenigvuldigen van lokale trainers en coaches om meer mensen te trainen in het starten van bedrijven.


Project Burundi

Project Burundi is het op één na armste land ter wereld. We helpen de lokale teams die discipelen maken onder de Pygmeeëngemeenschap om bedrijven op te zetten en bedrijven te gebruiken om discipelen te maken en kerken te planten.


Project Malawi

Ons Malawische team heeft de afgelopen jaren 800 groepen gestart in het hele land. We helpen de Malawische beweging door bedrijven te starten die de kerkplanters helpen zelfvoorzienend te worden door training, coaching en het ontwikkelen van een FaithFund.