Business gebruiken om kerken te planten onder de mensen die nog nooit van Jezus hebben gehoord

Veel gemeentestichters hebben een passie om nieuwe mensen te bereiken, maar voelen zich ontmoedigd.  Ze kunnen geen eten op tafel zetten en hebben geen mogelijkheid om naar andere onbereikte groepen te reizen. 

Met Business for Movements trainen en coachen we gemeentestichters om zelfvoorzienend te worden en business te gebruiken om kerken te starten onder de verwaarloosden van de wereld.

Hoe we werken

We helpen leiders van bewegingen van huiskerken zelfvoorzienend te worden door middel van de volgende stappen.

1 Bepalen locatie

We werken hoofdzakelijk met gemeentestichters die het Goede Nieuws van Jezus willen verspreiden onder de verwaarloosde mensen van de wereld. We bekijken of de mensen op de locatie deze visie uitleven en of ze tijd en resources hebben om bedrijven te gaan starten.

2 Consultatie

In de vijfdaagse interactieve Pioneer Business Planting consultatie leren we deelnemers hoe ze business kunnen gebruiken om de verlorenen te bereiken, hoe ze een businessplan kunnen schrijven en vaardigheden om hun bedrijf te starten en te managen.

3 BUSINESS PLAN

De deelnemers starten met het doen van marktonderzoek in hun gemeenschappen. Hieruit verzamelen ze informatie en gaan ze aan de slag met het schrijven van hun businessplannen.

4 BUSINESS COACHING

Aan de hand van intensieve coaching, helpt een ervaren business coach de deelnemers met het ontwikkelen en schrijven van hun businessplan en met de vaardigheden die nodig zijn om hun bedrijf te starten en te laten groeien.

5 FINANCIERING

Wanneer blijkt uit het marktonderzoek dat het bedrijf winstgevend kan worden, is de volgende stap de financiering. We moedigen de deelnemers aan om lokaal kapitaal te vinden via microfinance, eigen spaarpotten, leningen van vrienden enz. Daarnaast zetten we ook lokale FaithFunds op om bedrijven te helpen starten.

6 STARTEN EN VERMENIGVULDIGEN VAN BEDRIJVEN

De deelnemers starten de bedrijven terwijl er business coaching wordt gegeven. Wanneer de bedrijven groeien, worden er weer nieuwe bedrijven gestart.

Resultaten 2018-2021

0
Mensen getraind in Pioneer Business Planting
0
Business plannen geschreven
0
Bedrijven gestart
0
Leningen gegeven
0
Mensen beïnvloed
0
Landen
0
Aantal Ontdekkers groepen (DBS)
0
Aantal kerken
0
Generaties kerken

Jaar verslag 2020

Lees bemoedigende verhalen over hoe we een impact maken en kerkplanters hebben geholpen eten op tafel te zetten, gezorgd voor minder financiele stress, het groeien van hun waardigheidsgevoel, hun kinderen naar school laten gaan en konden reizen naar de verwaarloosde mensen in Afrika en Azië.

LEES DEZE BEMOEDIGENDE GETUIGENIS

Toen Philip 14 jaar was, dronk en rookte hij en beroofde hij mensen. In 2o14 werd hij bijna vermoord omdat hij koeien stal. Zijn moeder huilde elke dag, meerdere keren zat hij in de gevangenis. Sinds onze werkers hem verteld hebben over Jezus, heeft Philip zich bekeerd en is hij gedoopt. Hij is compleet veranderd. Hij is gestopt met roken en drinken. Wanneer hij geld heeft, koopt hij eten voor zijn familie. De moeder en opa van een andere gangster die gedoopt is, Blessings, huilden van geluk: “Ik had nooit gedacht dat iemand zo kan veranderen!”.

Ons team in Malawi heeft de afgelopen jaren zo’n 60-100 kerken gepland, verspreid over het hele land. Met een team van ongeveer 8-10 standvastige leiders, bereiken ze de onbereikte in hun natie en verder. Lees verder

In Kenia heeft ons All Nations team de afgelopen jaren ongeveer 20 kerken geplant in het Zuiden en onder de onbereikte animistische groep mensen, de Pokots, in het Noorden. Lees verder

In India werken we met een team aan het starten van nieuwe k*rken en nieuwe bedrijven om de onbereikten te bereiken. Lees verder