Business gebruiken om kerken te planten onder de mensen die nog nooit van Jezus hebben gehoord

Veel gemeentestichters hebben een passie om nieuwe mensen te bereiken, maar voelen zich ontmoedigd.  Ze kunnen geen eten op tafel zetten en hebben geen mogelijkheid om naar andere onbereikte groepen te reizen. 

Met Business for Movements trainen en coachen we gemeentestichters om zelfvoorzienend te worden en business te gebruiken om kerken te starten onder de verwaarloosden van de wereld.

Hoe we werken

We helpen leiders van bewegingen van huiskerken zelfvoorzienend te worden door middel van de volgende stappen.

1 Bepalen locatie

We werken hoofdzakelijk met gemeentestichters die de onbereikte bevolkingsgroepen willen bereiken. We bepalen of de mensen op een locatie de visie, tijd en middelen hebben om zich te richten op kerkplanting en het starten van bedrijven.

2 Consultatie

Tijdens de 5-daagse interactieve Pioneer Business Planting consultatie, speciaal ontwikkelt voor “oral learners” met een handboek vol met afbeeldingen, leren de deelnemers hoe ze business kunnen gebruiken om de verlorenen te bereiken en hoe ze hun business kunnen starten en managen.

3 Business plan

De deelnemers beginnen met het doen van marktonderzoek in hun gemeenschap. Van daaruit verzamelen ze alle nodige informatie om hun Business Model Canvas, businessbudget en businessplan te ontwikkelen.

4 Business coaching

Door middel van 1-op-1 en groepscoaching zal een ervaren coach de deelnemers helpen bij het ontwikkelen van hun Business Model Canvas, business budget, business plan en kerkplantingsplan. Deze coach bemoedigt en geeft advies over hoe het bedrijf en hun netwerk van kerken te starten en te laten groeien.

5 Financiering

Als gebleken is dat het bedrijf levensvatbaar kan zijn, is de volgende fase het bijeenbrengen van het startkapitaal. We moedigen mensen aan om lokaal fondsen te werven via een bank, microfinancieringsinstellingen, een spaargroep, persoonlijk spaargeld, leningen van vrienden en familie, enz. We richten ook lokale FaithFunds op om de bedrijven te starten.

6 Start en vermenigvuldiging van bedrijven

De deelnemers starten hun business, terwijl ze voortdurend worden gecoacht. Als het bedrijf groeit, kunnen nieuwe producten en diensten worden toegevoegd of nieuwe bedrijven worden gestart om de onbereikten te bereiken.

Impact in cijfers 2018 - 2022

Discovery Bijbelstudie groepen
0
Huiskerken
0
Generaties van kerken
0
Mensen gedoopt
0
Pionier Business Planting trainingen
0
Mensen opgeleid in Pioneer Business Planting
0
Businessplannen geschreven
0
Bedrijven gestart
0
Landen
0

Jaarverslag 2022

Ons jaarverslag voor 2022 laat de verhalen zien van hoe we uitdagingen zijn aangegaan en overwonnen die ons inspireerden om onze beperkingen te overschrijden en groei te stimuleren. We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in Mozambique en het Midden-Oosten, waar we lokale werkers leiderschapsrollen hebben toevertrouwd in bedrijfstrainingen en landbouwinitiatieven. Het was echt bevredigend om getuige te zijn van de uitbreiding van bedrijven en kerken door onze niet aflatende toewijding. Om dit momentum vast te houden, hebben we aanzienlijk geïnvesteerd in het versterken van onze basisprincipes en het geven van uitgebreide training aan lokale leiders. Bovendien zal de voltooiing van de Pioneer Business Planting Online cursus onze missie enorm ondersteunen om meer mensen in staat te stellen om Koninkrijksbedrijven op te zetten en een betekenisvolle impact te hebben onder de onbereikte bevolking.

LEES DIT BEMOEDIGENDE VERHAAL:

“Finley uit Kenia veranderde van alcoholist in een succesvolle jonge zakenman en kerkplanter. Hij groeide op met kerkbezoek maar begreep de waarde van het christen zijn niet totdat hij zijn leven veranderde. Nadat hij zich realiseerde dat hij moest veranderen, stopte hij met drinken en wendde hij zich tot zijn pastor voor begeleiding. Met de hulp van zijn pastor en Pioneer Business Planting begon Finley zijn eigen kapperszaak en pluimveebedrijf. Hij scheert zo’n 20 tot 40 klanten per dag. Hij gebruikt zijn bedrijf nu als een middel om het evangelie te verspreiden en anderen in zijn gemeenschap te helpen.”

Projecten


Project Train de Trainer

Het doel van dit programma is het versterken en vermenigvuldigen van lokale trainers en coaches om meer mensen te trainen in het starten van bedrijven.


Project Burundi

Project Burundi is het op één na armste land ter wereld. We helpen de lokale teams die discipelen maken onder de Pygmeeëngemeenschap om bedrijven op te zetten en bedrijven te gebruiken om discipelen te maken en kerken te planten.


Project Malawi

Ons Malawische team heeft de afgelopen jaren 800 groepen gestart in het hele land. We helpen de Malawische beweging door bedrijven te starten die de kerkplanters helpen zelfvoorzienend te worden door training, coaching en het ontwikkelen van een FaithFund.