Nieuwe bedrijven onder de prostituees en verslaafden in Kenia

In Nairobi hebben we in oktober 21 gemeentestichters van Lifeway Mission International getraind in het starten van eigen bedrijven terwijl ze nieuwe kerken planten. Het team van trainers bestond uit 5 lokale Afrikanen (vier Kenianen en één Malawiaan) en 2 mensen uit Nederland en Amerika. De lokale Afrikanen hebben 90% van de training gegeven.

Een aantal van de deelnemers werken in Nairobi onder de prostitués, verslaafden en in de sloppenwijken. Anderen werken onder de Moslims in het Noorden en Oosten van het land.

In Afrika zien we veel mensen die het doen van business zondig vinden. Business en discipelschap kan volgens hen niet samengaan. Door de training hebben veel mensen geleerd dat je business en discipelschap wel kan combineren. Dit zijn een aantal geleerde lessen (citaten deelnemers):

  • Business is een vorm van aanbidding en er is geen scheiding tussen business en discipelschap
  • Als je niet plant, zal je niet slagen
  • Doe eerst marktonderzoek
  • Boekhouding is belangrijk! Dat moet ik meer gaan doen.
  • Wees geduldig en volhardt

“Ik heb veel onderwijs gehad, maar de manier waarop jullie trainen is zo veel praktischer en hands-on.”

De deelnemers worden nu gecoacht in het schrijven van businessplannen en sommigen van hen ontvangen een lening om hun bedrijf te starten nadat ze een goed businessplan hebben geschreven.

Dit zijn bedrijven die gestart gaan worden:

– verbouwen van watermeloenen

– printshop

– verkopen van vee

– bakkerij

– kinderopvang en nog veel meer

Bekijk hieronder een korte video van Alveda die aan het einde van de eerste dag van de training een gedeelte van de training vertelde aan haar vriendin die drugs verhandelt als business en hoe God haar verandert.

Andere berichten die misschien interessant zijn