Transformatie van Keniaanse leider zet aan tot business en kerkopbouw

Het leven van Finley vóór Jezus Christus

Vijf jaar lang was Finley het spoor bijster en keerde hij zich van God af. Tot hij op een dag besefte dat wat hij doet hem nergens brengt.

Finley Mandela uit Kenia, 28 jaar, komt uit een gezin waar mensen wel naar de kerk gaan, maar Jezus Christus niet kennen als hun persoonlijke verlosser. Ze begrijpen de betekenis van echte verlossing niet en de waarde van het christen-zijn. Finley verliet de kerk omdat hij zich gekwetst voelde. Zijn situatie werd erger. Hij liep weg van het volgen van Jezus.

Finley begon alcohol te drinken en ander goddeloos gedrag te vertonen. Een snee op zijn bovenarm en voorhoofd verraadt dat hij veel heeft meegemaakt toen hij Jezus Christus in zijn leven wegvaagde. Hij ging nooit naar de kerk en stond er alleen voor.

Transformatie

Op een gegeven moment wist hij niet meer wat er met zijn leven gebeurde. Finley probeerde zich te concentreren. Hij kon zo niet blijven leven. Hij zat bij een vriend en vertelde hem dat zijn drinkgewoonte hem nergens brengt. Stoppen met alcohol is wat hij wilde.

Hij besloot om te breken met zijn vrienden en begon naar de kerk te gaan. Het was Kefa Moirore die hem opving en voor hem bad. Kefa ving Finley op in zijn huis voor meerdere maanden. Kefa gaf hem de bijbel en andere christelijke boeken en hij kwam tot levend geloof in Jezus Christus.

Indruk op de gemeenschap

Finley bleef bij Kefa wonen en samen begonnen ze te praten over God. Zijn gemeenschap begon hem te respecteren omdat hij zelfs voor de opgroeiende generatie een goed voorbeeld is geworden. Dat anderen iets goeds van hem kunnen leren. Toen God zijn leven veranderde, veranderde de gemeenschap de manier waarop ze voorheen naar hem keken. Vooral nu hij een bedrijf heeft gestart. Mensen komen zijn advies vragen over business.

Finley Mandela (voor rechts) met zijn familie

Finley begon met de gemeenschap te delen wat hij leerde door de Pioneer Business Planting trainingen.  Kefa coachte hem in business. Het deed hem beseffen dat er een groot verband bestaat tussen business en het woord van God.

Pioneer Business Planting

Na de training begon Finley zijn eigen kapperszaak en nu heeft hij één werknemer. Er komen veel mensen naar zijn kapperszaak en hij wil de zijn bedrijf graag uitbreiden. Pioneer Business Planting heeft hem erg veranderd. Dit veranderde zijn kijk op business, omdat ze niet alleen bedoeld zijn om winst te maken, maar ook om het evangelie te verspreiden. Het deed hem beseffen dat hij niet veel middelen nodig heeft om een bedrijf te beginnen. Hij begon ook een pluimveehouderij. Hij besloot klein te beginnen met 12 leghennen en zijn doel is om dit uit te breiden tot 132 leghennen.

Kerkplanting

Naast het runnen van zijn kapperszaak helpt Finley ook bij kerkplanting en het maken van discipelen. Hij heeft zelfs enkele van zijn andere vrienden beïnvloed om te stoppen met drinken en hen aangemoedigd om slecht gezelschap te vermijden. Op dit moment begeleidt hij een groep jongeren die een autowasbedrijf zijn begonnen, maar dat loopt nog niet.

Zijn vrienden bezoeken hem meestal in zijn kapperszaak waar hij altijd de woorden van God met hen deelt. Zijn vrienden noemen hem pastor. Finley blijft zijn vrienden helpen te veranderen, niet alleen voor zichzelf, maar ook om anderen aan te moedigen hun oude gewoonten op te geven en voorgoed te veranderen. Zijn vrienden laten nooit na om langs zijn winkel te gaan als ze bij hen in de buurt komen. Nadat ze beseffen dat Finley hen eerder heeft ontweken en in staat was te stoppen met alcohol, dagen zijn vrienden zichzelf ook uit. Sommigen veranderen en sommigen niet. Dit is wat Finley voortdurend doet. Hij geeft ze de tijd en blijft degenen die nog niet veranderd zijn aanmoedigen.

"Vertrouw op de Heer met heel uw hart en leun niet op uw eigen inzicht"

Andere berichten die misschien interessant zijn