Kapperszaak om de onbereikten te bereiken

Als jongen had George uit Kenia nog nooit van Jezus gehoord, tot op een dag een familie van zendelingen naar zijn dorp verhuisde en zich begon te mengen met de inwoners. De vrouw hield veel van kinderen en zorgde voor een uitnodigend en openstaand huis. Het was op die plek, dat George’s leven voor altijd veranderde; hij bekeerde zich en werd een gepassioneerde volgeling van Jezus.

Zijn passie groeide tijdens zijn deelname aan YWAM (DTS) in Nairobi. Hier realiseerde hij zich hoe God de zendelingen op zijn pad had gebracht en wat het had betekend. Hoe deze zendelingen naar een afgelegen gebied zijn getrokken, op een plek waar niemand durfde te komen, om met hen het Evangelie te delen. God plaatste dezelfde missie in het hart van George; om de persoon te zijn die de onbereikten bereikt.

In 2014 vertelde George’s baas hem “Ik ken mensen die doen wat jij doet. Ik zou jullie graag met elkaar in contact brengen”. En zo kwam George in verbinding met All Nations. Hij volgde de CPx training in Nairobi en ging naar Kaapstad in 2015. In Kaapstad gebruikte God Floyd McClung om George’s opdracht heel duidelijk aan hem te maken. Hij moest een apostel worden, die discipelen maakt, leiders traint en nieuwe plekken pioniert.

De opdracht werd nog helderder door middel van een visioen, waar God George riep om naar het Noorden van Kenia te gaan en daarnaast een Goddelijke ontmoeting verzorgde met iemand die onder de bevolkingsgroep van de East Pokot werkt.Vanuit het dorp waar hij werkte met de Kisii stam, in Chepilat, begon George te onderzoeken of God wilde dat hij ging pionieren onder de Pokots.

George werkt nu al zes jaar met de Pokots en God heeft altijd voorzien. Hij voorzag George van alles wat hij nodig had om zijn missie mogelijk te maken; een auto om de Pokot te bereiken en een kerkgebouw dat plaats biedt aan die 500 mensen. Toen hij zijn visie met de lokale gemeenschap deelde, werd hij verwelkomd en kreeg daarbij een stuk land toegewezen voor de kerk en een groter stuk land om het gebied te helpen ontwikkelen. De kerk is nu gevestigd op deze plek, Akwichatis, met een gemeente van Christenen die zelf de kerk leiden door middel van het uitleven van de Bijbel. Ondertussen heeft hij al 12 huiskerken gestart en blijft hij doorgaan met het verspreiden van het Evangelie.

De eerste keer dat George naar de East Pokots afreisde, was er geen weg naar toe of stromend water. Maar nu heeft de overheid een weg aangelegd en worden er leidingen en boorgaten aangebracht voor o.a. de watervoorziening, zodat ze goed bereikbaar zijn, agrarisch werk kunnen uitvoeren en schoon water hebben. Al deze zegeningen kwamen nadat ze Jezus hebben geaccepteerd en Hem zijn gaan volgen.

Pioneer Business Planting

George ziet Pioneer Business Planting (PBP) als de beste manier van werken. Hij werkt al 12 jaar full-time in de bediening en PBP heeft alles veranderd. PBP is een vijf dagen lange, hands-on training gefocust op het starten van bedrijven terwijl het Evangelie verspreidt wordt. “PBP is een nieuw instrument,” zegt hij, “die geïntroduceerd en gebruikt moet worden in zendingswerk. Het is iets wat al jaren mist. Dit gemis heeft de kerk slecht beïnvloed. Het zal zendingswerk verbeteren en we zullen het blijven gebruiken en ontwikkelen in het veld.”. Voordat George deelnam aan de training, zag hij runnen van een bedrijf als iets boosaardigs, als iets wat een Christelijke zendeling niet zou moeten doen. Maar door PBP is zijn kijk hierop helemaal veranderd en wilt hij het zelfs aan anderen gaan leren.

Na het volgen van de Pioneer Business Planting training, heeft George zijn eerste bedrijf geopend genaamd “Goodwill Kinyozi & Salon” (Kinyozi = Barbier) in Baringo County. Dit is in hetzelfde gebied als waar de Pokot zich bevinden. In de winkel staan een salonwastafel en meerdere stoelen voor de barbier en kapper die mannen en vrouwen voorzien van een nieuw kapsel, een toonbank met haarproducten die verkocht worden en worden manicure en pedicure diensten aangeboden. Na nu een paar weken open te zijn heeft hij al zo’n 8-10 klanten op een dag!

Het starten van dit bedrijf heeft het voor hem mogelijk gemaakt om naar dit gebied toe te verhuizen en het zal deuren openen om het Evangelie te delen met de lokale bevolking.

Andere berichten die misschien interessant zijn