Moed en doorzettingsvermogen zorgen voor het ontstaan van een nieuw bedrijf

6 jaar geleden had Peter uit Kenia een ongeluk op zijn werkplek, waarbij hij in een kabel vast kwam te zitten en honderden meters werd meegesleept om vervolgens tegen een muur aan te slaan. Na een aantal maanden in het ziekenhuis, herstelde Peter. Helaas kwam hij in een rolstoel terecht. Zijn benen zijn gevoelloos, maar de zenuwen zijn nog actief. Langzaam maar zeker, stap voor stap, is hij zichzelf aan het leren om weer te lopen.

Peter was deel van onze Pioneer Business Planting Online consultatie in oktober vorig jaar. Toen we hem bezochten in maart, vertelde hij ons dat hij zijn nieuwe kledingbedrijf was gestart. Hij heeft onderzoek gedaan, waaruit bleek dat tweedehands kleding niet zou werken omdat er te veel concurrentie is. Maar het verkopen van nieuwe kleding werkt wel! Hij heeft een persoonlijk- en bedrijfsbudget gemaakt met een businessplan en is gestart. Hij wil groeien, een inkomen creëren en vertellen over Jezus aan anderen.

Peters geest is sterk. Hij is vervuld met vrijmoedigheid en kracht. “Ik wil niet blijven zitten en niks doen, ik wil iets van mijn leven maken.” Mensen als Peter zijn mijn helden. Ze zijn volhardend, vol energie, zetten een voorbeeld neer en gaan er voor.


Kijk Peter’s video hierboven, waar hij deelt over wat hij heeft geleerd van de Pioneer Business Planting training en hoe hij het gaat implementeren. Hij maakte eerst geen onderscheid tussen zijn business budget en persoonlijke budget, maar gaat dit veranderen en het voor het bedrijf gebruiken.

Andere berichten die misschien interessant zijn