Naar de kerk gaan is een keuze, boodschappen doen moeten we allemaal

Omdat COVID-19 het ons moeilijk blijft maken om te reizen, is het geven van Pioneer Business Planting (PBP) Consultaties zo goed als onmogelijk. Nadat we in 2020 twee consultaties online hebben gefaciliteerd, hebben we PBP doorontwikkeld en geoptimaliseerd voor online gebruik. Op deze manier kunnen we steeds mensen helpen bij het leren hoe ze een bedrijf moeten starten en het te gebruiken om discipelen te maken en kerken te planten.

Afgelopen juni kregen we nog een uitdagende, maar ook fantastische, kans om een PBP consultatie te faciliteren voor 3 uur per dag gedurende 3 dagen. In samenwerking met de organisaties Lifeway en New Generations hadden we meer dan 40 aanmeldingen van gemeentestichters uit Afrika, Azië en zelfs Noord-Amerika. De meesten van hen leiden netwerken van huiskerken onder de verwaarloosden en onbereikten. In tegenstelling tot de 5 dagen die PBP normaal kost, moesten we nu in sneltreinvaart de meest belangrijke onderwerpen behandelen.

Ondanks wat technische problemen en tijdsverschillen, hadden we een geweldige groep met gemotiveerde deelnemers. Ze hebben zich echt op de onderwerpen gestort en enthousiast de kennis die we met ze deelden tot zich genomen. Ze begonnen vanaf dag 1 al met het bedenken welke bedrijfjes ze op konden zetten en hoe ze gingen implementeren wat ze van ons leerden. Het concept van zaken doen en tegelijkertijd discipelen was nieuw voor sommigen, maar werd met open armen ontvangen. We konden ze toerusten hoe problemen op te lossen en betere manieren om met business en geld om te gaan.

Eén van de deelnemers verwoordde de geleerde lessen als volgt:

“Business geeft een kans om andere mensen te bereiken. Mensen kunnen kiezen om naar de kerk of moskee te gaan, maar naar de winkel gaan om boodschappen te doen is geen keuze. Ze moeten er wel heen!”

Dit is de essentie van waarom we business en discipelschap combineren. Naast dat ze zelfvoorzienend worden, opent het vele deuren naar de onbereikten, waardoor we gesloten gemeenschappen kunnen binnenkomen en verandering kunnen brengen in hun leven.

Als team zijn we blij met het enthousiasme van de deelnemers. Het feit dat de PBP consultatie plaatsvond op Zoom, hinderde ons niet. We konden mooie verbindingen maken die we in de toekomst nog verder kunnen benutten. We hopen dat we de deelnemers ook nog een keer de volledige PBP ervaring kunnen geven, dit keer wel fysiek. Dit voorproefje heeft er voor gezorgd dat ze meer willen. En zelfs via Zoom was God’s aanwezigheid tastbaar en voelbaar voor elke persoon die meedeed. Hij is er altijd, om ons hoop te geven en ons te leiden in het verder bouwen van Zijn Koninkrijk.

Andere berichten die misschien interessant zijn