Straatkinderen bereikt met het evangelie door business

Kefa, die opgroeide in een straatarme familie in Kenia, begon al jong met zakendoen. Nog voordat hij 10 jaar oud was, begon hij al zijn eigen geld te verdienen, zodat hij zichzelf kon voorzien van boeken, kleren en soms zelfs eten. Zijn eerste transactie was met een man die graag thee wilde planten. Kefa’s ouders werkten op een theeplantage, dus hij kon via hun makkelijk aan zaadjes komen. Deze verkocht hij aan de man voor 5 shillings; zijn eerste startkapitaal. Met dit kleine beetje geld begon hij zijn eigen bedrijfje met het verkopen van paraffine.
Na 5 jaren hard werken, kon hij zijn eerste paar schoenen kopen toen hij 15 was, een kleine overwinning.
 
Kefa zei eerst dat zakendoen in zijn bloed zat, maar nu weet hij dat God hem geroepen heeft om zakenman te zijn. Nadat hij ook meerdere jaren in de thee industrie doorbracht en trouwde met zijn vrouw Irene, begon hij in 2004 Jezus te volgen. Sindsdien is zijn passie voor God blijven groeien en begon hij God te dienen en discipelen te maken. Daarna is hij naar Chepilat verhuist, omdat hij Gods werk niet kon doen waar hij woonde. In Chepilat is hij zijn eigen bedrijf, een bakkerij, begonnen in 2010 en is hij voorganger geworden.
 
Kefa’s bakkerij loopt nog steeds goed. Hij verkoopt Kangumu (ook wel halfcake genoemd en te vergelijken met donuts) en bezorgt ze met 2 motorfietsen. Maar sinds hij deel is geworden van de All Nations familie, is zijn leven en manier van zaken doen compleet veranderd. Hij nam deel aan onze Pioneer Business Planting consultatie en boekte gelijk resultaat. Dit zijn drie lessen die hem het meeste veranderd hebben:

 1. Budgetteren/boekhouden: Kefa had dit nooit eerder gedaan en had geen goed overzicht van zijn geld en wat ermee gebeurde.
 2. Werk is aanbidding en wij zijn geroepen om onze klanten te dienen.
 3. Een betere balans tussen business, bediening en familie

De balans tussen business, bediening en familie is erg belangrijk. Kefa werd geïnspireerd om de controle meer los te laten en heeft zijn vrouw de manager van de bakkerij gemaakt voor wanneer hij op pad is. Dit heeft hem doen realiseren dat zij een nog betere manager is dan hijzelf. Ze maakt meer winst en zorgt ervoor dat mensen hun rekening betalen.

Los laten betekent dat Kefa nu meer tijd heeft voor andere dingen. Hij heeft 7 huiskerken geplant in Chepilat en heeft zoveel vertrouwen in zijn leiders, dat hij nu nieuwe gebieden kan aandoen om het evangelie te verspreiden.
Daarnaast coacht en financiert hij (via leningen) 5 bedrijven van kerkleden die hij 4 keer per week ontmoet:

 • Eieren en vleesbedrijf
 • Tomaten bedrijf
 • Melk bedrijf
 • Restaurant
 • Mobiele koffie en Mandazi (Afrikaanse donut) bedrijf

Het koffie en Mandazi bedrijf is erg succesvol.
“Dominic, de eigenaar van het bedrijf, heeft al meer dan 22 jongeren bereikt en ze terug naar de kerk geleid. Hij bereikt ook mensen in de transport branche, die boda bodas en taxis besturen. Dit is een erg verwaarloosde groep, waar het evangelie veel verandering kan brengen in het uitbuiten van klanten, omkopen van agenten en drugsgebruik.”

Maar dat zijn nog niet alle dingen waar Kefa zich mee bezig houdt! Hij heeft ook een groot hart voor mensen met een verleden zoals hij, de kinderen op straat. Hij spendeert tijd met ze en helpt ze om Jezus te leren kennen, banen te krijgen en nog meer. Hij heeft zelfs 4 kinderen geadopteerd waarvan hun moeder is overleden, waar hij naast zijn eigen kinderen ook voor zorgt.

Kefa is een fantastische en inspirerende leider, die onvermoeibaar en niet te stoppen lijkt. Zijn verhaal motiveert ons, net als dat All Nations hem motivatie heeft gegeven om Gods doel met zijn leven te blijven najagen.
We zouden het erg fijn vinden als u samen met ons wilt bidden voor hem en zijn gezin, voor de volgende gebedspunten:

 • Dat hij succesvol zal zijn in het doen van Gods wil
 • Gebed voor focus in hoe hij de grote opdracht kan volbrengen
 • Voor zijn oudste zoon Alfred, die dit jaar afstudeert en examens zal afleggen om toegelaten te worden tot het hoger onderwijs
 • Bescherming voor zijn familie, hun gezondheid en veiligheid

Andere berichten die misschien interessant zijn