Transformatie van straatjongens in Kenia door business en gemeentestichting

Laten wij dus, terwijl wij gelegenheid hebben, goeddoen aan allen, maar vooral aan de huisgenoten van het geloof. – Galaten 6:10 (HSV)

In 2015 hielden we een training voor kerkplanting en leiderschap voor kerkleiders in Kisii, Kenia. Kefa Moirore volgende deze training en veranderde compleet. Na de training realiseerde Kefa zich dat straatkinderen tot de onbereikte bevolkingsgroepen in de samenleving behoren die veel hulp nodig hebben. Ze worden vaak vergeten door de kerk, de overheid en hun gezinnen.

HET BEREIKEN VAN STRAATJONGENS IN KISII STAD

Kefa begon enkele straatjongens in Kisii stad te bereiken en voorzag hen van voedsel en kleding van inkomsten uit zijn bakkerij. Ook deelde hij met hen het evangelie op straat. Soms hielp hij een aantal jongeren om zelf geld te verdienen in plaats van op straat te bedelen. Zo leerde hij hen koffie te verkopen met behulp van een grote thermofles en pinda’s te verkopen in de straten van de stad Kisii. Kefa bood hen ook kansen en gaf hen een baan in zijn bakkerij.

Kefa heeft zelfs enkele straatjongens in huis gehaald, vooral degenen die tekenen hadden getoond van verandering van leven en graag de straat wilden verlaten. Kefa hoopte dat deze jonge mannen, als ze besloten hadden de straat te verlaten, de vaardigheden zouden ontwikkelen om een eigen bedrijf te starten.

Kefa hielp de straatjongens bij het opzetten van een business en gaf hij hen de Pioneer Business Planting training. Hij gaf een aantal jongens een startkapitaal en ze startten hun bedrijven. Veel van deze jongens werden volgelingen van Jezus. Toen hij de straatjongens in Kisii stad vond en een kerk met hen begon, was de respons zeer bemoedigend. De inwoners van de stad waardeerden wat Kefa deed en sommigen sloten zich aan als gemeentelid.

STRAATJONGENS GERED EN GEHOLPEN

Van de straatkinderen nam Kefa er twee (Kevin en Daniël) in huis. Na een tijdje slaagde hij erin Daniël naar zijn oom te brengen die in Nairobi woont en werkt. Ze spraken samen over Daniels en hielpen hem terug te gaan naar school. Toen ze naar Daniëls vroegere school gingen, Gesiaga Primary School, vertelden zijn vroegere leraren hen dat Daniël een slimme leerling was. Vroeger hadden ze hem echter naar een speciale school moeten brengen vanwege het feit dat hij af en toe problemen veroorzaakte. Omdat de leren inzagen dat Daniël was veranderd, kreeg hij een aanbevelingsbrief mee en kon hij weer terug naar school.

De andere jongen, Kevin, herinnerde zich het huis van zijn moeder. Terwijl ze naar zijn moeder zochten, bleef Kevin bij Kefa’s familie.

Het leven van deze twee straatjongens is veranderd, net als de andere twee die van de straat zijn gered, Nelson en Dennis. Kevin en Nelson zijn werkzaam als conducteur op een minibus in Kenia. Dennis kreeg een baan als bewaker in een ziekenhuis en is nu getrouwd en woont met zijn vrouw in Nakuru. Al deze vier jongens hebben een verbazingwekkende transformatie ondergaan en doen het goed in hun leven. Kefa was in staat om door de genade van God deze straatjongens te helpen door alle uitdagingen heen! God heeft ze veranderd!

Andere berichten die misschien interessant zijn