Hoe een ooit vergeten vrachtwagen in Malawi uitgroeit tot een bloeiend bedrijf en helpt het Koninkrijk van God te brengen

20 En degene die de vijf talenten ontvangen had, kwam en bracht nog vijf talenten bij hem, en hij zei: Heer, vijf talenten hebt u mij gegeven; zie, nog vijf talenten heb ik aan winst gemaakt. 21. Zijn heer zei tegen hem: Goed gedaan, goede en trouwe dienaar, over weinig bent u trouw geweest, over veel zal ik u aanstellen; ga in, in de vreugde van uw heer.

“De afgelopen jaren liep ik elke dag langs een huis en ik vroeg me af: Wat doet die oude truck daar? Waarom wordt hij niet gebruikt?”, vertelde mijn goede vriend Gibson uit Malawi mij. Hij besloot met de eigenaar te gaan praten en vroeg waarom de truck al zo lang niet meer was gebruikt.

“Die truck is niets waard. De motor is helemaal kapot. Je kunt er niets van maken!”, zei de eigenaar.

Gibson gaf echter niet op. Hij nam een bevriende monteur mee om de truck te bekijken. Verrassend genoeg vertelde hij hem dat de motor met een klein bedrag gerepareerd kon worden. Gibson onderhandelde met de eigenaar en slaagde erin de truck voor een goede prijs te kopen. Hij overtuigde hem zelfs om hem beetje bij beetje te laten betalen.

Met een gedeeltelijke betaling bracht Gibson de slapende truck naar zijn huis. De vaardige handen van de monteur ontleedden de motor zorgvuldig en onthulden dat slechts één huls kapot was. De monteur vervoerde het beschadigde onderdeel naar Lilongwe en herstelde het nauwgezet tot het weer werkte.

De eens zo vergeten truck komt nu weer tot leven en is hij van vitaal belang voor het vervoer van goederen, zoals bakstenen, in Monkey Bay. Elke rit brengt 60.000 Malawiaanse kwacha op, wat niet alleen Gibsons lot verandert, maar ook welvaart brengt voor de hele gemeenschap. 

De impact van dit bedrijf is drieledig:

1. Financieel – Het geld dat verdiend wordt, kan gebruikt worden om Gibsons gezin en het gezin van de werknemers die voor hem werken te voeden.

2. Sociaal – Door de werkgelegenheid en het verdiende geld kunnen kinderen naar school en kan er eten op tafel komen. Dit draagt bij aan gezonde gezinnen en waardigheid.

3. Spiritueel – De vrachtwagen kan helpen om mensen te bereiken die Jezus niet kennen. Via het bedrijf ontmoet Gibson nieuwe klanten, bouwt hij relaties op en kan hij het evangelie delen via deze relaties. Het kan hem ook helpen om naar plaatsen te reizen waar hij het evangelie kan delen.

Uit dit verhaal kunnen we leren om kansen om ons heen te zien en gebruik te maken van de middelen die God ons heeft gegeven. Onze middelen kunnen ons eigen geld zijn, maar ook onze vaardigheden, vee, huizen of iets anders dat we bezitten. Als we die gebruiken, zal Hij ons eren en het vermenigvuldigen. Net als in de gelijkenis van de talenten zal Hij ons belonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere berichten die misschien interessant zijn