Van deelnemer tot trainer: Mary’s inspirerende reis in business planting

“Wil je dit jaar deel uitmaken van ons trainingsteam?”, vroegen we een 18-jarig meisje dat vorig jaar onze businesstraining had gevolgd. “JA!” zei ze. Mary (niet haar echte naam) gaf 2 lessen tijdens de week. Eén over de het proces van zaaien en oogsten, waarbij ze een plant en wat foto’s meebracht om haar publiek te betrekken.

Ons leiderschap groeit als we uitdagende opdrachten doen. Dit was een uitdaging voor haar, maar ze deed het!

Sta niemand toe dat hij vanwege je jeugdige leeftijd op je neerkijkt, maar wees voor de gelovigen een voorbeeld in wat je zegt, in je levenswijze, in liefde, geloof en zuiverheid.

Andere berichten die misschien interessant zijn

Hoe het bedrijf van één man deuren opent om het evangelie te delen en kinderen naar school te sturen in een dorp in Tanzania

In februari 2023 kreeg Jackson, een Massai man uit een plattelandsdorp in Moshi, Tanzania, training in Pioneer Business Planting, waarbij hij kennismaakte met begrippen als budgetteren, boekhouden en sparen. Hij en zijn familie bezaten een Posho molen die maïs vermaalde tot poeder om Ugali of Zimma te koken. Jackson, met een initiële investering van 200.000 Tanzaniaanse Shilling (ongeveer $80), waagde zich aan geitenhandel en breidde zijn kapitaal uiteindelijk uit tot 300.000 Tanzaniaanse Shilling ($120).

Lees meer »