Van voorganger tot pionier: Onbereikten bereiken in India door een boerderij en geneeskrachtige oliën

Ishaan, zijn vrouw Aisha en hun drie kinderen, voelden zich in 1997 geroepen tot werken voor God in Noordoost-India. Na het oprichten en runnen van een Bijbelschool, een middelbare school, een beroepsopleidingscentrum en een Engelse taalschool, terwijl hij ook kerken leidde, riep God Ishaan om zich te richten op kerkplanting.

In 2010 richtte hij een organisatie op gericht op kerkplanting. Tussen 2018 en 2020 was hij voorganger van één van de snelst groeiende kerken die hij als pionier had opgericht. Maar omdat hij meer betrokken wilde zijn bij kerkplanting, nam hij na drie jaar ontslag om zich volledig aan deze roeping te wijden.

Gedreven door een ambitieus doel startte hij in 2020 een andere organisatie. Deze bediening richt zich op kerkplanting door middel van het discipelschap model, met als doel het trainen en mobiliseren van 1.000 kerkplanters en kleine groepsleiders in 2030. Hun visie is om 500 nieuwe huiskerken te planten in de Himalaya-regio en Noordoost-India.

Deze bediening heeft een drievoudige missie:

  • Om van elke gelovige een gezonde & gepassioneerde discipel van Jezus te maken.
  • Voorgangers en kerkplanters toerusten om van elke gelovige een gepassioneerde discipelmaker te maken.
  • Het aanmoedigen en versterken van discipelmakers om de onbereikten te bereiken door middel van discipelschap.

In november 2023 nam Ishaan deel aan een Pioneer Business Planting Training. Geïnspireerd door deze training startte hij enkele maanden later een geïntegreerde boerderij die hij registreerde onder de naam “Agro-Farm Developer & Consultancy”. Deze boerderij is gericht op het verbouwen van rijst, maïs, groenten, betelnoten, fruitbomen en medicinale planten. 

Ishaan verkoopt al medicinale olie met 15 helende ingrediënten die effectief zijn tegen gewrichtspijn, hoofdpijn, zenuwpijn, nekpijn en migraine. Hij is van plan om sommige van de 15 ingrediënten van de olie op zijn boerderij te verbouwen en andere op de markt te kopen.

Ishaan’s bedrijf, “Agro-Farm Developer & Consultancy”, heeft de potentie om op een aantal manieren discipelen te maken:

 • Financiële duurzaamheid voor de bediening: Ishaan’s inkomen uit de boerderij ondersteunt hem en zijn bediening, zodat hij zich kan richten op het discipelen en planten van kerken.
 • Voorbeeld van ethische bedrijfsvoering: Zijn boerderij laat zien hoe het geloof het dagelijkse werk leidt en anderen inspireert tot eerlijkheid en integriteit.
 • Werkgelegenheid en gemeenschapsontwikkeling: Ishaan’s boerderij zorgt niet alleen voor inkomen, maar creëert ook een community. De gecreëerde banen geven gezinnen meer zekerheid en stimuleren de lokale economie. Naarmate de welvaart groeit, openen de harten zich voor het geloof, waardoor de grond vruchtbaar wordt voor Ishaan’s missie.
 • De oogst delen: Door producten van de boerderij of winst te doneren aan lokale kerken en gezinnen, laat Ishaan de liefde van Jezus zien en mogelijk anderen tot het geloof aantrekken.
 • Demonstratie van zelfvoorziening: Ishaan’s geïntegreerde boerderij, waar dieren en medicinale planten worden gekweekt, inspireert nieuwe gelovigen om ook zelfvoorzienend te worden, waardoor hun spirituele groei wordt versterkt.

 

*De namen van Ishaan en Aisha zijn om veiligheidsredenen veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere berichten die misschien interessant zijn