Train the Trainer programma Business for Movements

Begin februari hielden we in Tanzania een driedaags Train the Trainer training, waarbij 23 leiders uit Tanzania, Malawi en Kenia aanwezig waren. Het doel van deze training was om onze lokale Afrikaanse trainers te helpen om dit jaar ten minste 50 mensen te trainen om bedrijven te starten.

Op de eerste dag bekeken we hoe we kunnen bepalen welke groep we moeten trainen en hoe we ons goed kunnen voorbereiden om een training te geven. We sloten de dag af met profeteren over elkaar.

Op de tweede dag leerden we hoe we een training kunnen leiden en naar het Business Model Canvas. Dit is een eenvoudige, visuele methode om je business model uit te werken op één pagina. Elke deelnemer ontwikkelde zijn eigen Business Model Canvas op basis van zijn eigen bedrijfsideeën. Vervolgens namen enkele deelnemers plaats in de HOT SEAT. Zij deelden hun business idee en leden uit de zaal moedigden hen aan, gaven hen tips en hielpen hen vooruit.

Enveloppen spel

We speelden een enveloppenspel om de deelnemers te leren hoe ze hun persoonlijke financiën in categorieën konden verdelen, zoals huur, eten en ziekenhuisrekeningen. Ze werden geconfronteerd met situaties als: Wat doe je met het geld in de medische envelop als er aan het eind van de maand geen rekeningen van het ziekenhuis zijn? We onderzochten ook gemeenschappelijke uitdagingen bij het opstarten van bedrijven in Afrika, zoals het omgaan met financiën en geheimen tussen echtgenoten. Deze sessie werd afgesloten met een krachtige tijd van gebed.

Plannen maken

Op de laatste dag leerden we hoe we follow-up kunnen doen na de training. We spraken over het coachen van mensen, FaithFunds en SavingGroups. We sloten af met een plan. Iedere deelnemer schreef 50 mensen op die ze dit jaar gaan trainen. Daarna gingen de lokale teams bij elkaar zitten om te plannen hoe ze deze mensen gingen trainen. We riepen elk team naar voren, ze deelden hun plannen en we baden voor elke groep.

De 23 leiders beloofden om:

  • 706 mensen te trainen
  • 98 trainers op te leiden
  • 16 Pioneer Business Planting trainingen te faciliteren
  • In 5 verschillende landen

Het driedaagse Train de Trainer-programma in Tanzania was een groot succes. Nu wacht ons de taak om de lokale trainers te coachen. We zijn ervan overtuigd dat zij een positieve impact zullen hebben in hun gemeenschappen. We kijken uit naar de vruchten van deze training in de nabije toekomst.

Andere berichten die misschien interessant zijn